Professioneel mailen? 7 soorten e-mailadressen voor ondernemers

Professionele (of zakelijke) e-mailadressen bieden je heel wat voordelen als ondernemer. Ze zorgen voor een goede indruk, maken je herkenbaar en helpen je werk en privé te onderscheiden.

Om de communicatie ook efficiënt aan te pakken, kan je verschillende professionele e-mailadressen maken. Op die manier onderscheid je verschillende afdelingen van elkaar en krijg je niet te maken met een overvolle mailbox. Hieronder noemen we 7 soorten e-mailadressen die elke ondernemer kan gebruiken.

1. Info

‘Info@jouwbedrijf.be’ is een e-mailadres dat zowat in elk bedrijf gebruikt wordt. Het dient voornamelijk voor algemene zaken. Is het niet helemaal duidelijk waar een e-mail naartoe moet? Dan kiezen mensen meestal voor een info@. Alternatieven zoals hello@ of welkom@ kan je hier ook voor gebruiken, maar info@ is de meest herkenbare vorm.

2. Je naam

Een e-mailadres dat meteen ook je visitekaartje is, is ‘jouwnaam@jouwbedrijf.be’. Dat gebruik je vanzelfsprekend voor alle persoonlijke communicatie. Krijg je nieuwe collega’s? Dan maak je makkelijk extra e-mailadressen aan met hun naam.

3. Support

Vragen, opmerkingen, problemen en zelfs feedback, het zijn allemaal zaken die terechtkomen op ‘support@jouwbedrijf.be’. Een onmisbaar e-mailadres als je goede klantondersteuning biedt. Service@ of klantendienst@ zijn mooie alternatieven.

4. Administratie/facturatie

Facturen zijn een cruciaal onderdeel van je onderneming. Een apart e-mailadres voor alle administratieve zaken is een goed idee om het overzicht te bewaren. Je loopt liever geen e-mails mis die te maken hebben met de financiële kant van je zaak. Je kan kiezen voor ‘administratie@jouwbedrijf.be’, maar facturatie@ werkt prima.

5. Sales

Net zo cruciaal zijn de sales van je bedrijf. Zeker wanneer je producten of diensten verkoopt via je webshop, is ‘sales@jouwbedrijf.be’ een onmisbaar e-mailadres. Maar je kan het ook gebruiken als e-mailadres dat je salesteam gebruikt om samen zaken op te volgen.

6. Marketing

Zet je volop in op online marketing? Gebruik dan ook ‘marketing@jouwbedrijf.be’ als e-mailadres. Je kan het e-mailadres gebruiken voor alle marketingactiviteiten, van sociale media over advertenties tot perscontacten.

7. No-reply

Het gebeurt regelmatig dat je e-mails automatisch uitstuurt, zonder daar een antwoord op te willen. Bijvoorbeeld wanneer je bevestigt via e-mail dat iemand zich op je nieuwsbrief heeft ingeschreven. Voor zulke gevallen kan je ‘noreply@jouwbedrijf.be’ aanmaken. Onthoud wel in die automatische e-mails te vermelden dat berichten naar dat adres niet beantwoord worden.